Murdoch junior geeft enkele functies op

James Murdoch heeft in september enkele bestuursfuncties opgegeven binnen News Corp, het mediaconglomeraat van zijn vader Rupert Murdoch. Murdoch junior is gestopt als directeur van twee uitgeverijen: News Group Newspapers (NGN; The Sun en het gestaakte News of the World) en Times Newspapers (The Times, The Sunday Times). Dat melden Britse media op basis van officiële bedrijfsregisters. Murdoch stopte op 13 september; op dezelfde dag hoorde hij dat hij nogmaals moest verschijnen voor een parlementaire onderzoekscommissie naar het afluisterschandaal van zijn kranten. Hij was al een keer verhoord.

NGN is het bedrijf dat is aangeklaagd door onder anderen acteur Jude Law en zijn ex-vriendin actrice Sienna Miller wegens het hacken van hun voicemail. Die affaire werd voorpaginanieuws in juli toen bleek dat detectives namens News of the World ook de voicemail hadden gekraakt van de vermiste Milly Dowler. Haar ouders en acteur Hugh Grant werden maandag gehoord door de commissie Leveson, die de werkwijze van de Britse pers onderzoekt. Miller spreekt vandaag met de commissie.

James Murdoch blijft wel voorzitter van News International, moederbedrijf van NGN en Times Newspapers. Ook behield hij vorige maand zijn positie in de raad van bestuur van holdingbedrijf News Corp.