Moordaanslag op premier Trinidad en Tobago verijdeld

De premier van Trinidad en Tobago, Kamla Persad-Bissessar, is ontsnapt aan een moordcomplot. Een aanslag op haar en drie andere regeringsfunctionarissen is verijdeld door de politie.

Persad-Bissessar zei dat zelf tegen persbureau Reuters. Eerder vanavond brachten veiligheidsdiensten al naar buiten dat er arrestaties waren verricht omdat er een “gevaar voor de nationale veiligheid” was. Het land voor de kust van Venezuela, in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee, is in hoge staat van paraatheid gebracht.

In augustus werd de noodtoestand uitgeroepen door Persad-Bissessar. Ze nam de veiligheidsmaatregelen naar eigen zeggen om de golf van geweld van bewapende straatbendes, gerelateerd aan drugshandel, te stoppen. Enkele constitutionele bepalingen werden tijdelijk teniet gedaan om de politie en het leger gemakkelijker mensen te kunnen laten arresteren.

Volgens de politiecommissaris zijn er agenten en militairen onder de ongeveer tien mensen die vandaag opgepakt zijn.

    • Peter Zantingh