Liberalen schuld van crisis

Ik ben het eens met de heer Bolkestein als hij zegt dat het kapitalisme het beste middel is voor welvaart (Opinie, 22 november). Ik ben het ook met hem eens dat er een sterke overheid moet zijn om naleving van wet- en regelgeving af te dwingen. Maar dat de huidige crisis haar oorzaak vindt in falend overheidsbeleid is onzin. Het zijn de politici die de deur opengezet hebben naar de onverantwoorde hypotheken en het daarbij behorende onverantwoorde gedrag van de bankiers. Het zijn de politici die de Glass-Steagall Act hebben afgeschaft. Het zijn de politici van liberale huize die hiervoor verantwoordelijk waren, niet de overheid. Laten we streven naar een sterke overheid die in staat gesteld wordt om naleving van wetten af te dwingen en het kapitalisme in goede banen leidt, want wie denkt dat het vanzelf wel gaat is naïef en dom.

Peter de Ruiter

Laren

    • Peter de Ruiter