Het wordt een eenzame kerst voor de dictator die als enige overblijft

Dictator
Dictator

Deze tijd van het jaar zou niemand alleen moeten eten, zegt restaurantketen Nando’s in zijn laatste spotje. Zelfs niet de dictator die voorheen nog met mede-dictators kon tafelen, maar ze recentelijk één voor één zag wegvallen.

Zo zien we de Mugabe-lookalike in de commercial terugdenken aan plezierige tijden met onder anderen Gaddafi en Saddam Hussein. Nu ze er niet meer zijn, zou december wel eens een eenzame maand kunnen worden. Niet met Nando-broodjes: als je er zes van koopt, maak je kans op een diner met vijf vrienden.

De commercial vertoont wel wat overeenkomsten met die van Vodacom van enkele jaren geleden, waarin een Afrikaanse dictator laat zien dat hij elke moderne functie van een mobiele telefoon niet nodig heeft, omdat hij allang een eigen equivalent heeft.

    • Peter Zantingh