Dromerige muziek of realistische horror

Producer Boaz ‘van de Beatz’ de Jong (22) is met zijn hiphopcrew Nouveau Riche de grote winnaar van de State Awards.

scene uit de film Paranormal Activity 3 (2011) FOTO: UPI

Album

Drake – Take Care

Ik maak zelf best wel drukke, agressieve beats, heel erg in je oor. Daarom luister ik na het produceren liever naar wat kalmere muziek. Het geluid op dit album is heel ruimtelijk en de mix is heel goed; elk nummer heeft dezelfde sound. Muzikaal is het een balans tussen een zwevend kleed van akkoorden en een flinke beat met vieze, distorted drums. Ik hou van die tegenstelling tussen dromerig en heel rauw, en de manier waarop Drake afwisselend rapt en zingt.

Film

Paranormal Activity 3

Mr. Polska (rapper van Nouveau Riche) zag deze laatst bij mij thuis. Een paar weken later vertelde hij me dat hij serieus twee weken slecht geslapen had. Hij schijt hier echt in zijn broek van maar ik kijk elke horrorfilm en thriller die uitkomt, ook alle B-films. In deze reeks worden in een huis met een camera ’s nachts de bewegingen van geesten vastgelegd en worden de bewoners helemaal bang wanneer ze de beelden terugkijken. Het is heel realistisch gefilmd met een handycam; dat geeft je het gevoel dat het allemaal echt gebeurd is.

Internet

PunchOutBattles

Op internet kijk ik elke week naar de PunchOutBattles waarin rappers elkaar zwartmaken. Dat doen ze zonder beat, omdat ze dan meer ruimte hebben om verstaanbaar en duidelijk te zijn. Ik hou er vooral van wanneer het humoristisch is. Iemand kan wel zeggen dat hij je gaat slaan en je benen gaat breken, maar ik vind het juist leuk wanneer het heel sportief is en ik er om kan lachen. Op 4 december komt de beste battle-rapper van Amerika, Dizaster, naar een live versie van PunchOutBattles, in OffCorso in Rotterdam. Daar ben ik zeker bij.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele