Clinton komt in Den Haag over internetvrijheid praten

Een digitale poster voor de conferentie, die je kan 'liken' op Facebook.

Hillary Clinton komt volgende maand naar Den Haag om op een groots opgezette conferentie te spreken over internetvrijheid. De conferentie wordt georganiseerd door minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Clinton, de Amerikaanse ambtsgenoot van Rosenthal, heeft volgens het ministerie toegezegd op 9 december deel te nemen aan de conferentie ‘Freedom Online: Joint Action for Free Expression on the Internet’.

Twitter avatar minbuza MinBuZa Secretary of State Hillary Clinton komt naar Nederland voor de conferentie ‘Freedom Online’ op 9 dec in Den Haag http://t.co/IVuOIYN4

De conferentie heeft als doel een internationale coalitie te vormen om zo sterker te staan in het beschermen van internetvrijheid. Ook ministers uit Zweden, Canada, Estland, Kenia en Tunesië komen ervoor op bezoek, naast bedrijven als Google, Facebook, Twitter en telecombedrijven, en de organisaties Human Rights Watch en Free Press Unlimited, zo meldt het ministerie in een persbericht.

De te vormen coalitie moet zich gaan inzetten voor cyberdissidenten en bloggers. Bovendien is het de bedoeling samen te gaan werken om de internetvrijheid te beschermen in landen waar online censuur de gewoonste zaak van de wereld is.

De conferentie zal via Twitter en Facebook te volgen zijn

    • Peter van der Ploeg