Broer van doodgestoken Major League-honkballer langer vast

Bloemen bij de hoofdingang van het stadion van de Seattle Mariners, waar de maandag doodgestoken honkballer voor speelde.
Bloemen bij de hoofdingang van het stadion van de Seattle Mariners, waar de maandag doodgestoken honkballer voor speelde. Foto AP / Elaine Thompson

De 22-jarige broer van de maandag doodgestoken tophonkballer Gregory Halman blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft zijn voorarrest vandaag met veertien dagen verlengd, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan persbureau Novum.

De steekpartij in een woning aan de Jan Sonjéstraat maandag werd rond half zes ‘s ochtends gemeld. Agenten en ambulancemedewerkers probeerden Greg Halman nog te reanimeren, maar zonder succes. De twee broers zouden ruzie hebben gehad over een radio die te hard stond. De jongste broer werd in de woning aangehouden.

De honkballer speelde sinds 2006 voor de Mariners, voor wie hij vorig jaar debuteerde in de hoogste Amerikaanse klasse, de Major League (MLB). Daarvoor speelde hij in de Nederlandse hoofdklasse voor Kinheim uit zijn geboorteplaats Haarlem. Halman kwam eerder uit voor het Nederlands team, maar was er als professional in de MLB niet bij op het door Oranje gewonnen WK in Panama. Wel won hij met Oranje goud op het EK in 2007.

    • Peter Zantingh