Aanstekelijke folky songs

None

popWaylon: After All ***

Toen Waylon twee jaar geleden met zijn debuutalbum Wicked Ways kwam, waren de verwachtingen hoog gespannen. Immers, de Nederlandse zanger, echte naam Willem Bijkerk, had bij een talentenjacht op televisie grote indruk gemaakt met zijn soulvolle stem en zijn charismatische uitstraling. Wicked Ways voorspelde een gloedvolle muziekcarrière, al ontbrak eenheid. Dat vond Willem trouwens zelf ook.

Zijn tweede album, After All, moest daarom een coherentere plaat worden, met meer ruimte voor zijn eigen smaak. Dat laatste is gelukt: After All bevat naast de verwachte soulsongs ook mooie bluesy en folky nummers, die Waylon maakte met zijn grote voorbeeld, countryzanger Waylon Jennings, voor ogen. Maar het eerste, het maken van een coherent album, is minder geslaagd. Zeker, After All kent een aantal krachtige en aanstekelijke songs, waaronder single The Escapist, maar eenheid ontbreekt. En dat is jammer, want Waylon had er met hulp van platenlabel Motown wel de mogelijkheid toe. Wat nu blijft is een fijn album, dat de belofte van ‘beter kunnen’ in zich draagt.

    • Yaël Vinckx