Weer

Vanavond en vannacht kan lokaal opnieuw mist ontstaan, maar vanaf morgen neemt de kans op mist af door een aantrekkende zuidwestenwind. De temperatuur gaat zowel ’s nachts als overdag omhoog. Overdag komt het kwik soms boven de 10 graden.

Gisteravond kwam het in het oosten en noordoosten nog tot lichte vorst en op diverse plaatsen ontstond mist. De passage van een eerste storing vanuit het westen ging vooral in het noorden gepaard met wat regen.

Aan de noordflank van een nieuwe hogedrukcel trekt de zuidwestenwind morgen langs de noordkust aan tot vrij krachtig, kracht 5. Na het optrekken van mist en nevel overheersen wolken en vooral in het zuiden van het land is de zon af en toe te zien. In Groningen wordt het 9 graden, in het zuiden 11.

Aan de voorzijde van een koufront dat gekoppeld is aan een depressie tussen IJsland en Noorwegen, trekt de wind in de nacht naar vrijdag verder aan en blijft de kans op mist klein. Overdag passeert het front met een beetje regen.

Tussen twee storingen in is het zaterdag overdag op de meeste plaatsen droog. Zondag passeert een volgende storing met wat regen en een stevige tot harde zuidwestenwind.