Volleybal: nederlaag

Op het pre-OKT in Kroatië verloren de Nederlandse volleyballers hun eerste partij, van Finland.

De Nederlandse volleyballers zijn slecht begonnen aan het pre-OKT, het toernooi waarbij de winnaar zich plaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). In het Kroatische Osijek was Finland gisteren met 3-1 te sterk.

In de eerste, spannende set wonnen de Finnen met 25-23, maar in de tweede set kwam de ploeg van bondscoach Edwin Benne terug: 25-19. In het daaropvolgende bedrijf zakte Nederland terug, vooral doordat de ploeg te weinig servicedruk uitoefende. De Finnen wonnen met 25-19 en pakten vervolgens ook de vierde set: 25-20.

Nederland moet eerste of tweede worden in de poule om door te gaan naar de halve finales. Daarvoor moet de ploeg morgen winnen van gastland Kroatië. (Novum)