Trailerrecensie: Silent Life

Nog een ode aan het stille Hollywood, met name aan ’s werelds eerste sekssymbool Rudolph Valentino. ‘The Great Lover’ stierf in 1926 aan kanker: op zijn begrafenis speelden zich hysterische taferelen af. Silent Life, de debuutfilm van Vlad Kozlov, wil een eerbetoon aan honderd jaar Hollywood zijn. De trailer biedt aanvankelijk hard belichte, zwart-witte visioenen of filmbeelden, begeleid door dramatisch aanzwellende muziek. Dan stort de teaser trailer van drie minuten ons in een opvallend abrupte overgang in een kleurrijk, decadent heden, waarna zwart-wit en kleur afwisselen. Staat zwart-wit voor visioen en kleur voor echt? Maar wat doet Isabella Rosselini dan in kleur, in hoepeljurk in de branding? Deze een trailer is iets te vaag: beeld en sfeer zonder lijn. Vaag is ook nog of de film de Nederlandse bioscoop zal halen.