'Terra Nova'

Deze serie uit de stal van Steven Spielberg heeft alles: tijdreizen, een beetje Avatar, een snufje Jurassic Park, wat Lost en een korreltje Lord of the Flies. Een eclectische mix, die haast te mooi klinkt om waar te zijn. En dat blijkt inderdaad zo te zijn.

Terra Nova gaat over de verscheurde familie Shannon die een ecologisch instortende wereld in 2149 verruilt voor een 85 miljard jaar jongere aarde. En daar blijken de karakters even plat als de CGI-animaties.

De dialogen zijn „opmerkelijk ouderwets”, zo merkt de LA Times op en de karakters lijken geen angst te hebben voor de nieuwe wereld vol dinosaurussen. Zolang de familie maar bij elkaar blijft, ‘komt alles goed’. Een beetje oubollig en prekerig en dat zorgt ervoor dat het de kijker niet echt kan schelen of de Shannons opgegeten worden door een tyrannosaurus of niet. Of Terra Nova een tweede seizoen krijgt, is nog onzeker.