Stijlvolle retroactie met Britse textuur

Killer Elite. Regie: Gary McKendry. Met: Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen. In: 38 bioscopen. ***

Zonde dat Robert De Niro vaak vooral nog acteert voor de centjes. In Killer Elite, een competent, voorspelbaar vehikel voor de Britse koning van de actiefilm Jason Statham, krikt hij het niveau op zonder zich echt in te spannen. De Niro is Hunter, mentor van Danny (Statham), topmoordenaar die zich in bush terugtrok na gewetensproblemen – zo vergeven we hem het sadisme dat hij elders etaleert. Om de ontvoerde Hunter te redden, vormt Danny een team en stuit op losgeslagen veteranen van de Britse elite-eenheid SAS onder leiding van Spike (Clive Owen). Stijlvolle retroactie anno jaren tachtig, met Britse textuur: je kan het slechter treffen. Ook beter.

Coen van Zwol

    • Coen van Zwol