Romney onder vuur om deze ‘misleidende’ video over Obama

De belangrijkste Republikeinse presidentskandidaat, Mitt Romney, ligt onder vuur vanwege zijn nieuwste campagnevideo over Obama. Hij zou de president daarin woorden in de mond hebben gelegd. Toch blijft hij de video uitzenden.

Het gaat om onderstaand filmpje van Romney’s campagne ‘Believe in America’. In de clip hoor je Obama op een geven moment zeggen “If we keep talking about the economy, we are going to lose.” Het filmpje suggereert dat dit Obama’s eigen quote is, waardoor Romney hem nu aan deze uitspraak kan herinneren. Maar in werkelijkheid haalde Obama, het gaat hier om een toespraak uit de campagne van 2008, zelf een adviseur van zijn toenmalige rivaal John McCain aan.

Het Witte Huis heeft het filmpje van Romney als “oneerlijk” afgedaan. Het campagneteam van Romney liet echter weten dat de quote bewust in het filmpje is opgenomen en dat “wij niet buigen als de Democraten een van onze campagnefilmpjes niet leuk vinden”. Romney zelf verdedigde het filmpje vandaag ook:

    • Pim van den Dool