Plaatsing topclubs Manchester onzeker na puntverlies

De twee miljoenenclubs uit Manchester hebben zich gisteravond in een moeilijke uitgangspositie gemanoeuvreerd voor de achtste finales van de Champions League. Er staat nog één speelronde op het programma in de groepsfase. De beste twee clubs uit elke poule gaan naar de laatste zestien.

Manchester United mag na een 2-2 gelijkspel gisteravond tegen Benfica over twee weken niet meer verliezen bij FC Basel. De Zwitserse outsider is bij winst op de verliezend finalist van vorig seizoen zelf geplaatst. Manchester City, dat gisteravond met 2-1 bij Napoli verloor, moet thuis winnen van het geplaatste Bayern en hopen dat Napoli punten verspeelt bij het uitgeschakelde Villarreal.

Op Old Trafford leed Manchester United gisteravond duur puntenverlies tegen Benfica. De Portugese club is na de 2-2 wél zeker van een plaats bij de laatste zestien. United boog een 1-0 achterstand in een 2-1 voorsprong om, maar Benfica maakte weer gelijk. In dezelfde poule won Basel met 3-2 bij Otelul Galati.

Napoli heeft de beste papieren om achter Bayern tweede te worden in groep A. De Italianen dankten de zege op Manchester City aan treffers van de Uruguayaan Edinson Cavani. Tussendoor maakte de Italiaan Mario Balotelli gelijk voor de Engelse club. Het supertalent miste ook kansen, wat City plaatsing kan kosten.

In dezelfde poule plaatste Bayern zich na een 3-1 thuiszege op het Spaanse Villarreal. Arjen Robben speelde na herhaald blessureleed eindelijk weer een hele wedstrijd voor de Duitse ploeg waarvoor de Fransman Franck Ribéry twee keer scoorde en clubtopscorer Mario Gomez één keer. Oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman scoorde tegen voor het nog puntloze Villarreal.

In groep B had Inter zich al geplaatst voordat het in actie kwam. Doordat Lille eerder op de avond met 2-0 won bij CSKA Moskou, hoefde de Italiaanse club niet voluit te gaan bij Trabzonspor: 1-1. De Turkse club staat nu tweede achter Inter, met zes punten. Lille en CSKA hebben beide vijf punten. In de laatst speelronde speelt Lille thuis tegen Trabzonspor. CSKA moet naar Inter.