Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

‘Ook FNV wil deeltijd-ww terug’

De deeltijd-ww moet onmiddellijk weer worden ingevoerd. Dat is nodig vanwege de economische ontwikkelingen, stelt vakcentrale FNV in een brief aan het ministerie van Sociale Zaken. Dat schrijft De Telegraaf, die zegt beschikking te hebben over deze brief.

De invoering kan volgens FNV-voorzitter Agnes Jongerius niet wachten tot half december. Het zou nu al nodig zijn om te zorgen dat mensen in onder meer de bouw aan het werk kunnen blijven. Eerder pleitte werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland al voor het opnieuw invoeren van de deeltijd-ww.

Het ministerie vindt de tijd volgens de krant nog niet rijp om de regeling in te zetten. De deeltijd-ww maakte het in 2009 mogelijk personeel ‘gedeeltelijk’ onder te brengen in de ww. Dat was een uitweg voor bedrijven die door de crisis minder opdrachten en dus te weinig werk voor hun personeel hadden.

Door de regeling hoefde het personeel niet te worden ontslagen. Voorwaarde was wel dat het personeel in de vrijgekomen tijd scholing kreeg aangeboden.