Niet nog eens

Premier Poetin is gisteravond niet op een anti-drugsgala verschenen in hetzelfde Moskouse Olympisch Stadion, waar hij afgelopen zondag door 20.000 vechtsportfans werd uitgejouwd. De afgelopen twee dagen is het Kremlin druk bezig geweest om dat uitfluiten te ontkennen, maar blijkbaar wilde Poetin niet  het risico lopen om aan de vooravond van de parlementsverkiezingen nog eens een koude douche te krijgen, dit keer van zo’n 10.000 jongeren. Jammer natuurlijk voor de liefdadigheidsorganisatie die het gala organiseerde en de stad al laten volhangen met wervende affiches waarop Poetin de jeugd oproept geen drugs te gebruiken.

De woordvoerder van Poetin heeft na het incident van zondag gezegd dat de vechtsportfans niet Poetin uitfloten, maar de verliezer van die avond, de Amerikaanse worstelaar Jeff  ’The Snowman’ Monson. Uit diens Facebook-pagina (http://www.facebook.com/SNOWMANmonson?sk=wall) blijkt echter dat die woordvoerder het mis had: Russische fans, van wie een groot deel de wedstrijd bijwoonde, zeggen dat het fluitconcert wel degelijk tegen Poetin was gericht en betuigen juist hun respect aan het adres van de verliezer. Zoals het hoort bij een eerlijk gevecht.

    • Michel Krielaars