Opinie

    • Ik

Groen in de stad

Op zondagochtend loop ik door een mistige Kanaalstraat in Utrecht. Eén auto rijdt voorbij en dan springt het voetgangerslicht op groen. Ik zie hoe een spin zijn puntgave web heeft geweven precies voor het rode stoplicht. Het web vangt de dauwdruppels uit de mist die nu als kleine robijnen in een fijn sieraad in het

Op zondagochtend loop ik door een mistige Kanaalstraat in Utrecht. Eén auto rijdt voorbij en dan springt het voetgangerslicht op groen. Ik zie hoe een spin zijn puntgave web heeft geweven precies voor het rode stoplicht. Het web vangt de dauwdruppels uit de mist die nu als kleine robijnen in een fijn sieraad in het web hangen, door rood licht beschenen. Getroffen door deze ontmoeting tussen de stad en de natuur, besluit ik te wachten op het volgende rode licht. Maar zolang er geen auto aankomt in de straat, blijft mijn licht op groen. De Kanaalstraat blijft uitgestorven en ik wacht voor een groen stoplicht in de mist.

Maarten de Keulenaar

    • Ik