Eye Filminstituut krijgt 1,5 miljoen

Het nieuwe instituut voor film, Eye, krijgt 1,5 miljoen euro voor de inrichting van het nieuwe onderkomen in Amsterdam-Noord. Het geld is afkomstig van Kansen voor West, een samenwerkingsverband van de provincies Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Directeur Sandra den Hamer: „We hebben vijf miljoen euro nodig voor de inrichting van het nieuwe museumgebouw. Met de bijdrage van Kansen voor West is er nu 4,1 miljoen binnen.” Voor het nieuwe depot en de programmering in de eerste vijf jaar, zoekt Eye ook nog 6,5 miljoen euro. Den Hamer hoopt dat binnen te halen met het onlangs opgerichte U&EYE fonds en door de verkoop van het oude pand aan de Vondelstraat.

Kansen voor West wil de Randstad in 2015 terug hebben in de top 5 van economische regio’s in Europa. Het hoopt op bijdragen van het Europese Fonds voor regionale ontwikkeling.