buzz

Cast member Ryan Gosling poses at the premiere of "The Ides of March" at the Samuel Goldwyn theatre in Beverly Hills, California September 27, 2011. The movie opens in the U.S. on October 7. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT)
Cast member Ryan Gosling poses at the premiere of "The Ides of March" at the Samuel Goldwyn theatre in Beverly Hills, California September 27, 2011. The movie opens in the U.S. on October 7. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT) REUTERS

Onderzoek naar dood Natalie Wood heropend

De Amerikaanse politie heeft bekendgemaakt het onderzoek naar de doodsoorzaak van filmster Natalie Wood te heropenen. De politie in Los Angeles zegt nieuwe informatie over de zaak te hebben, maar doet daarover geen verdere mededelingen. Wood verdronk in 1981 tijdens een boottocht met haar echtgenoot, acteur Robert Wagner, en vriend Christopher Walken. Toentertijd werd vastgesteld dat het om een ongeluk zou gaan. Inmiddels is er een ooggetuige naar voren gekomen die niet eerder is gehoord en die vanaf een nabijgelegen jacht een vrouw hoorde schreeuwen vanuit het water, en een mannenstem die met dubbele tong zou hebben gezegd: „Hou vol, we komen eraan.” Deze getuige, makelaar Marilyn Wayne, zou niet eerder naar buiten zijn getreden omdat ze kort na de dood van Wood een dreigbrief ontving die stelde dat ze haar mond moest houden, „als haar leven haar lief was”. Wood was onder meer te zien in West Side Story en Rebel without a Cause.

Grote mond schaadt niet

Lars von Triers Hitler-flauwekul („Ik kan hem begrijpen”) tijdens zijn beruchte persconferentie op het filmfestival van Cannes heeft het commerciële succes van zijn film Melancholia niet geschaad. Dat concludeert vakblad Variety. De film is tot nu toe goed voor een wereldwijde opbrengst van naar schatting 10 miljoen euro, wat binnen de verwachtingen valt voor het werk van de Deen.

Hugh Grant getuigt

De Britse acteur Hugh Grant verscheen deze week voor de Britse parlementaire commissie die onderzoek doet naar de afluisterpraktijken van de Britse boulevardpers. Grant speelt een leidende rol in het aan de kaak stellen van de malafide werkwijze van een deel van de Britse pers. Grant verklaarde tegenover de commissie dat hij ervan overtuigd is dat zijn telefoon is afgeluisterd door de krant Mail on Sunday. Dat zou de enige manier zijn geweest waarop in 2007 verhalen over zijn liefdesleven in de openbaarheid konden komen.

Goslingfans boos

De uitverkiezing van acteur Bradley Cooper tot ‘sexiest man alive’ door het Amerikaanse tijdschrift People, heeft tot woede en verontwaardiging geleid bij de fans van Ryan Gosling. Zij togen naar het redactiegebouw in New York en protesteerden met spandoeken met leuzen als: „Ryan was robbed.” Gosling is momenteel te zien in Drive, Bradley Cooper is vooral bekend van The Hangover. De protestactie ging door het leven onder de noemer ‘Occupy Sexy’. Cooper is toch blij met de uitverkiezing. „Dit zal mijn moeder leuk vinden.”

Geen Herzog bij Oscars

De vijftien documentaires die de shortlist voor de Oscar voor beste documentaire hebben gehaald, bevat een aantal prominente omissies. Zo heeft de nieuwe documentaire van Werner Herzog, over Amerikaanse gevangenen die zijn veroordeeld tot de doodstraf, Into the Abyss, de eindlijst niet gehaald. Ook de Formule 1-film Senna haalde het niet en The Interrupters van Steve James over zwarte welzijnswerkers in achterstandwijken werd eveneens over het hoofd gezien. Wel op de shortlist onder meer: de 3D-dansfilm Pina van Wim Wenders, Project Nim van James Marsh over de aap die een menselijke opvoeding kreeg en Sing Your Song, over Harry Belafonte. De shortlist zal uiteindelijk tot vijf nominaties worden teruggebracht.

Allen gooit veel weg

Documentairemaker Robert Weide kreeg volledige medewerking van Woody Allen voor zijn gefilmde portret van de komiek en filmmaker, dat deze week in de VS op televisie is uitgezonden. Maar hij kreeg geen toestemming om outtakes of ander restmateriaal uit Allens films te gebruiken. Het meeste heeft Allen sowieso weggegooid. „Hij heeft geen enkele affiniteit met zijn status als een filmmaker van historische betekenis”, aldus

Weide.

Sinterklaas naar Spanje

Sinterklaasfilm Bennie Stout is verkocht aan Spanje. Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis bekendgemaakt. De film zal in het najaar van 2012 in de Spaanse bioscopen te zien zijn. Het is niet de eerste film van Nijenhuis die aan Spanje is verkocht. Op dit moment draait zijn Foeksia de Miniheks in Spanje. Bennie Stout staat momenteel op de achtste plaats van best bezochte films in Nederland, concurrent Sinterklaas en het geheim van 5 december staat twee plaatsen hoger.

Bieber in film

Het popidool Justin Bieber zet zijn eerste voorzichtige stappen in de film. In animatiefilm Arthur Christmas heeft hij een rolletje als stemacteur.