Arsenal verder dankzij Van Persie - Barça klopt AC Milan met 3-2

De spelers van Arsenal vieren een goal van Robin van Persie. Foto Reuters / Eddie Keogh

Arsenal heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De ploeg van trainer Arsène Wenger was in eigen huis Borussia Dortmund de baas met 2-1. Barcelona won in Milaan met 3-2 van AC Milan.

Robin van Persie nam beide treffers van Arsenal voor zijn rekening. Shinji Kagawa redde in blessuretijd de eer van Borussia Dortmund. Olympique Marseille ging in de andere wedstrijd in groep F met 1-0 onderuit bij Olympiakos Piraeus. Arsenal is daardoor met elf punten uit vijf duels verzekerd van de eerste plaats. Marseille staat met zeven punten tweede, maar ook Olympiakos en Dortmund maken nog kans op de knock-outfase van het kampioenenbal.

Barcelona klopt AC Milan in spectaculair duel: 3-2

Barcelona verstevigde in groep H van de Champions League zijn koppositie verder. In San Siro won de ploeg van Joseph Guardiola met 3-2 van AC Milan. Mark van Bommel (eigen doelpunt), Lionel Messi en Xavi maakten de goals voor Barcelona. Ibrahimovic en Kevin-Prince Boateng wisten voor de Milanezen het doel te vinden.

Apoel Nicosia plaatste zich eerder vanavond voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg had aan een 0-0 gelijkspel bij Zenit Sint Petersburg voldoende. Het is voor het eerst dat een Cypriotische club zich plaatst voor de knock-outfase in het miljoenenbal.

    • Pim van den Dool