Weer averij in Ocean Race

De Amerikaanse zeilboot Puma heeft door een gebroken mast de eerste etappe in de Volvo Ocean Race moeten staken. Alle bemanningsleden bleven ongedeerd.

De Puma lag op dat moment tweede in de eerste etappe van het Spaanse Alicante naar Kaapstad in Zuid-Afrika. De boot lag op de Atlantische Oceaan, halverwege Zuid-Amerika en de West-Afrikaanse kust, circa 30 mijl achter koploper Telefonica. De Nieuw-Zeelandse Camper, op 100 mijl van de koploper, is nu tweede. Het Franse Groupama is derde.

Drie weken na de start van de Ocean Race is de helft van de vloot (tijdelijk) uit de strijd. Bij Abu Dhabi Ocean Racing brak ook een mast af. De boot uit de Emiraten hervatte de race na een reparatie, maar gaf later op. Het Chinese Team Sanya staakte de strijd op de eerste dag door een beschadiging aan de romp.