In beeld

Vierde dag van strijd in het Egyptische traangas

Ook vandaag staat het Tahrir-plein in Kairo vol boze Egyptenaren. De betogers wilden vandaag minstens een miljoen man op de been, om de Opperste Militaire Raad zover te krijgen de macht in te leveren aan een burgerregering. Die raad is ondertussen in crisisberaad en probeert de boel te sussen. De tienduizenden Egyptenaren op straat zijn echter vooralsnog niet onder de indruk. Ze krijgen gelijk van Amnesty International: de situatie zou in sommige gevallen nog slechter zijn dan onder de in februari verjaagde oud-president Hosni Mubarak.
Het Tahrir-plein, gisternacht. Demonstranten zien in hun midden een bus traangas landen.
AP
Demonstranten gaan, vlakbij het Tahrir-plein, de politie te lijf met stenen, gasmaskers, provisorische schilden en een katapult.
Mohammed Hossam / AFP
Betogers dragen een lijkkist over de hoofden op het Tahrir-plein. In de kist ligt een vandaag omgekomen demonstrant.
Amr Abdallah Dalsh
Met de sjaal in de hand rent een betoger weg voor het oprukkende traangas, net afgeschoten door de veiligheidsdiensten in Kairo.
Goran Tomasevic / Reuters
Gekleed in de Egyptische vlag en met een steen in de hand bekijkt een betoger de situatie rond het Tahrir-plein.
Khalil Hamra / AP
De Egyptische oproerpolitie staat achter een lijn vlammen, veroorzaakt door zojuist door betogers gegooide molotovcocktails. De voorste agente houdt een wapen vast om rubberkogels mee af te vuren. Net achter haar loopt een jonge Egyptenaar met mondkapje tegen het traangas.
Goran Tomasevic / Reuters
Met een gasmasker op kijkt een betoger een straat in, die uitkomt op het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Van achter een auto gooit een demonstrant een steen naar de oproerpolitie, vlakbij het Tahrir-plein.
Khalil Hamra / AP
Demonstranten schuilen achter een muur voor rubberkogels en traangas. Om de hoek, vlakbij Tahrir-plein, staat de oproerpolitie.
Goran Tomasevic / Reuters
Met lege hagelhulzen om z'n vingers geeft een betoger op z'n knieën het victorie-teken tijdens de onlusten op en rond Tahrir-plein.
Khalil Hamra / AP
Een betoger, al gewond aan z'n wang en z'n arm, rent weg voor het traangas in een zijstraat van het Tahrir-plein.
Goran Tomasevic / Reuters
Een betoger gooit een stuk steen naar de oproerpolitie. Op de achtergrond zijn, bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, gepantserde voertuigen te zien waarmee de veiligheidstroepen naar de binnenstad worden vervoerd.
Asmaa Waguih / Reuters
Twee betogers vallen tijdens het vluchten voor een aanstormende wolk traangas, in een straat vlakbij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kairo.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters