Video: politicus gooit traangasgranaat tijdens debat

Parlementariër Kim Sun-dong ontsteekt een traangasgranaat in het parlement in Seoul. Foto Reuters / Yonhap

Dat het er af en toe verhit aan toe kan gaan in het Zuid-Koreaanse parlement is bekend. Zo was er eind vorig jaar nog een wilde vechtpartij tussen fracties. Een parlementslid die een traangasgranaat gooit, was echter nog niet eerder vertoond.

De Zuid-Koreaanse parlementariër Kim Sun-dong van de Democratische Arbeiderspartij ontstak vandaag een traangasgranaat midden in de parlementszaal. Hij gooide de bus met traangas in de richting van de voorzitter van de Nationale Vergadering. Op deze manier probeerde hij de regerende Grote Nationale Partij te bewegen een omstreden wetsvoorstel voor een vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten af te wijzen.

Bekijk Kim Sun-dong zijn actie en hoe hij na afloop wordt afgevoerd:

De door traangas getroffen parlementariërs moesten de vergaderzaal tijdelijk verlaten door oog- en ademhalingsproblemen.

    • David Haakman