Video: drie Amerikaanse studenten gearresteerd bij rellen Kairo

Drie studenten van de American Univeristy in Kairo werden gisteren gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de rellen in de Egyptische hoofdstad. Foto CNN

Drie Amerikaanse studenten van de American University in Kairo werden vanochtend op de Egyptische staatstelevisie getoond. Zij werden gearresteerd nadat zij Molotovs-cocktails gegooid zouden hebben naar het ministerie van Binnenlandse Zaken tijdens de rellen in de stad.

Pas twee van de drie jongens zijn geïdentificeerd: Gregory Porter (19) en Luke Gates (21), meldt CNN. Op de beelden van de staatstelevisie is het drietal te zien terwijl zij tegen de muur staan. Voor hen staan gekleurde flessen die de Molotovs-cocktails moeten voorstellen.

De American University en de Amerikaanse ambassade hebben hun eigen onderzoek gestart, naast die van de openbare aanklager in Kairo, naar de omstandigheden van de arrestatie.

Bekijk hieronder de reportage van CNN..:

… en de beelden van de Egyptische staatsstelevisie:

    • Hans Klis