#verdommealweervertraging

Nederland, Gouda, 08 januari 2007 NS station Gouda CS ochtendspits Het station Gouda is een Intercitystation geworden in de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. treinen in de ochtendspits reizigers ( tussen half 8 en half 9 in de morgen ) bellen gsm mobieltje telefoon telefoneren in de trein kranten lezen krant bestemming Rotterdam centraal CS foto: Peter Hilz
Nederland, Gouda, 08 januari 2007 NS station Gouda CS ochtendspits Het station Gouda is een Intercitystation geworden in de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. treinen in de ochtendspits reizigers ( tussen half 8 en half 9 in de morgen ) bellen gsm mobieltje telefoon telefoneren in de trein kranten lezen krant bestemming Rotterdam centraal CS foto: Peter Hilz

Wat doe je als je vastzit in de trein? De ergernis van je aftwitteren natuurlijk. Neem gisteren, de mist leidde tot de nodige commotie op Twitter. Deze tweet bijvoorbeeld:

Lol staan stil op een brug licht is uitgevallen en is mistig buiten, mis alleen de dementoren en dan was het een scene uit #harrypotter #ns

De NS wil de honderden tweets die elke dag over het treinverkeer worden verstuurd nu gaan gebruiken bij het verstrekken van reisinformatie, bleek vorige week. Want de tweets over NS gaan niet alleen over gefrustreerd reizigersleed, maar ook „over grappige reiservaringen, ontmoetingen en gevonden voorwerpen”, zo is te lezen op website treinreiziger.nl

De Nederlandse Spoorwegen hebben inmiddels twintig fanatieke twitteraars uitgenodigd om te brainstormen over hoe het bedrijf Twitter kan inzetten. Want wie een smartphone heeft weet: Twitter is een stuk sneller dan de website van NS.

Eén van de ideeën: hashtags voor treintrajecten communiceren op de informatieborden in de trein. Zo kunnen reizigers elkaar op de hoogte houden. Of elkaar steunen via de smartphone als de trein vaststaat op een brug.

Lees het artikel over de Nederlandse Spoorwegen en het twitterinitiatief via www.nrcnext.nl/links