Premier Libië presenteert vandaag zijn kabinet

De Libische premier Abdurrahim el-Keib presenteert vandaag zijn kabinet. Gisteren rondde hij de gesprekken hiervoor af. Keib heeft naar eigen zeggen de beste mensen, die alle regio’s en stammen uit het land moeten vertegenwoordigen, uitgekozen voor de taak om Libië op te bouwen. Het land werd de afgelopen 42 jaar geregeerd door kolonel Moammar Gaddafi. Keib maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie met de Amerikaanse VN-ambassadeur Susan Rice. De premier werkte lange tijd in de Verenigde Staten en kondigde eerder aan een interim-regering van technocraten aan te stellen. In hoeverre hij dit waarmaakt, is nog onduidelijk. Het nieuwe Libië na Gaddafi lijkt al de eerste barsten te vertonen nu gewapende milities, die voorheen samen streden tegen het regime, hun vetes uitvechten. (Reuters)