Oud-directeur Hofnarretje niet vervolgd

Kinderdagverblijf 't Hofnarretje op archiefbeeld. Foto NRC / Maurice Boyer
Kinderdagverblijf 't Hofnarretje op archiefbeeld. Foto NRC / Maurice Boyer Kinderdagverblijf 't Hofnarretje op archiefbeeld. Foto NRC / Maurice Boyer

De voormalige directeur van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, Albert Drent, zal niet strafrechtelijk worden vervolgd voor enige vorm van betrokkenheid bij het seksueel misbruik door Robert M. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens het OM wisten Drent of de directie van het kinderdagverblijf niet van het misbruik door Robert M.

Verder zijn er geen feiten of omstandigheden op grond waarvan zij dat zouden hebben moeten weten. Drent is evenmin uit hoofde van zijn functie als (voormalig) directeur strafrechtelijk verantwoordelijk. Het misbruik door Robert M. was zo specifiek en persoonsgebonden dat dit niet aan derden kan worden toegerekend.

    • Marije Willems