Orka Morgan gaat naar dierenpark op Tenerife

Orka Morgan gaat definitief naar dierenpark Loro Parque op Tenerife en wordt dus niet vrijgelaten in de natuur. De rechtbank van Amsterdam wees gisteren de bezwaren van de zogeheten Orka Coalitie af. Het dierenpark zou de dood betekenen voor Morgan, volgens de dierenactivisten. Zij willen dat de orka wordt herenigd met haar familie. Het Dolfinarium Harderwijk, waar Morgan al anderhalf jaar verblijft, wilde juist dat Morgan zo snel mogelijk zou verhuizen naar het dierenpark. De orka kan daar terecht in een groter bassin waarin ook soortgenoten leven. Eerder zei staatssecretaris van Milieu Henk Bleker (CDA) al dat dit de beste optie zou zijn. Morgan werd op 23 juni vorig jaar ernstig verzwakt aangetroffen in de Waddenzee. Het dier is inmiddels weer gezond. (Novum)