Martijn niet vervolgd

Het OM gaat pedofielenpartij Martijn niet opnieuw vervolgen.

. Het Openbaar Ministerie hoeft pedofielenvereniging Martijn niet te vervolgen. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald.

Toen justitie na een oriënterend onderzoek geen mogelijkheden zag de vereniging te vervolgen of te verbieden, spande letselschadeadvocaat Yme Drost een zogeheten artikel 12-procedure aan. Via het hof wilde Drost, die de ouders van een minderjarig misbruikslachtoffer juridisch bijstaat, justitie dwingen de vereniging alsnog te vervolgen. Het hof heeft nu bepaald dat justitie geen vervolging hoeft in te stellen.

Het misbruikslachtoffer werd jarenlang stelselmatig misbruikt door haar buurman, Geert B. Die zou in een verhoor hebben gezegd dat de pedofielenvereniging hem had geadviseerd kinderen in de buurt uit te zoeken en een washandje mee te nemen om sporen uit te wissen. Het hof wijst erop dat B. al kinderen in de buurt uitzocht voordat Martijn dit adviseerde en daarom zou het advies van Martijn geen rol hebben gespeeld bij het misbruik. (Novum)