Hij had het even moeilijk

Actor David Hasselhoff (C) performs with SkyBlu (2nd L) and DJ Redfoo (R) of pop group LMFAO at the 2011 American Music Awards in Los Angeles November 20, 2011. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (AMA-SHOW) REUTERS

‘Don’t judge me’ staat op de achterkant van de lollige onderbroek van acteur David Hasselhoff. Tijdens de American Music Awards van afgelopen zondag in Los Angeles werd hij uitgenodigd mee te doen aan een optreden van de popgroep LMFAO.

Bij die gelegenheid scheurde Hasselhoff zijn broek open, tot grote verrassing van het publiek. Eerder tijdens het optreden kwam ook tienerster Justin Bieber het podium op in gele tijgerprintbroek.

Volgens berichten in diverse roddelbladen had ‘The Hoff’, bekend van oude series als Baywatch en Knight Rider, het de afgelopen tijd weer even moeilijk. Zijn 31-jarige Britse vriendin Hayley Roberts had zijn huwelijksaanzoek afgewezen.

De 59-jarige acteur en jurylid van America’s Got Talent is jarenlang zwaar verslaafd geweest aan alcohol. Hij had, naar eigen zeggen, de hoogste concentratie alcohol in het bloed ooit geregistreerd bij afkickkliniek Betty Ford toen hij zich daar enkele jaren geleden meldde. „Het was zo erg”, zei hij, „dat ik eigenlijk dood had moeten zijn”.

Het was ook in die tijd dat zijn dochter een genant filmpje op internet plaatste van haar vader die zittend op de vloer een hamburger uitkotst.

Overigens werd zangeres Taylor Swift de grote winnaar van de avond: zij mocht met drie prijzen en de titel ‘artiest van het jaar’ naar huis.