Ferrer verrast Murray in twee uur durende match

David Ferrer of Spain celebrates after winning his men's singles tennis match against Andy Murray of Britain at the ATP World Tour Finals at the O2 Arena in London November 21, 2011. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

De Spanjaard (nummer vijf van de wereld) versloeg de Schot (nummer drie).

David Ferrer heeft voor een stunt gezorgd door Andy Murray te verslaan bij de ATP World Tour Finals in Londen. De Spanjaard, de nummer vijf van de wereld, was met 6-4, 7-5 te sterk voor de Schot, die derde staat. Daar had Ferrer, die alle voorgaande ontmoetingen op hardcourt van Murray verloor, precies twee uur voor nodig. Murray, die met lichte liesklachten kampte, had last van een haperende service en maakt liefst 44 fouten.

Zondag won Roger Federer al in drie sets (6-2, 2-6 en 6-4) van Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman won vorige zomer op Wimbledon nog in de kwartfinale van Federer. Rafael Nadal won later die avond met grote moeite van de Amerikaan Mardy Fish: 6-2, 3-6 en 7-6. Fish begon matig aan de partij. De Amerikaan, die gespannen oogde, maakte zijn debuut bij de World Tour Final. (NRC)