Emmys gedomineerd door Britten - award Benidorm Bastards

Singer Lady Gaga (L) and winner of the Founders Award Nigel Lythgoe pose for photographers at the International Emmy Awards in New York November 21, 2011. REUTERS/Jessica Rinaldi (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) Nigel Lythgoe, producent van shows als American Idol en So You Think You Can Dance?, kreeg een ere-Emmy uit handen van Lady Gaga. Foto Reuters / Jessica Rinaldi

De internationale Emmy Awards werd de avond van de Britten. Nigel Lythgoe, producent van shows als American Idol en So You Think You Can Dance?, kreeg een ere-Emmy uit handen van Lady Gaga. Christopher Eccleston werd verkozen tot beste acteur en Julie Walters tot beste actrice.

In de categorie beste comedy won het van oorsprong Belgische programma Benidorm Bastards.

In Benidorm Bastards nemen senioren jongere mensen in de maling. Het verborgen cameraprogramma is een kijkcijfersucces in verschillende landen, waaronder Nederland. Eerder dit jaar werd bekend dat er ook een Amerikaanse versie van het programma komt. Die wordt gepresenteerd door de 89-jarige voormalige Golden Girls-actrice Betty White.

http://youtu.be/dfqxw_zG-WA

De uitreiking van de internationale Emmy Awards vond voor de 39e keer plaats. Kijk hier voor alle winnaars.

    • Marije Willems