Dichte mist hindert verkeer ook vandaag

Russian Prime Minister Vladimir Putin (L) congratulates heavyweight mixed martial Fedor Emelianenko (R) during his visit to a mixed martial arts fighting match in Moscow November 20, 2011. Picture taken November 20, 2011. REUTERS/Alexsey Druginyn/RIA Novosti/Pool (RUSSIA - Tags: POLITICS SPORT) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS REUTERS

Het verkeer heeft ook deze ochtend te kampen met mist. Naar verwachting zal de mist nog in het grootste deel van Nederland aanwezig zijn. De Verkeersinformatiedienst meldde gisteravond een zware ochtendspits van maximaal 350 kilometer file te verwachten.

Maandagochtend werd wegens de mist aanvankelijk gerekend op een spits met driehonderd kilometer file, maar er stond uiteindelijk 450 kilometer file. In de avond was dat op het hoogtepunt 305 kilometer. Ook het vliegverkeer had gisteren last van de mist. Schiphol kampte met annuleringen en vertragingen en vanaf Eindhoven en Rotterdam Airport werden passagiersvluchten vrijwel helemaal stilgelegd. (Novum)