Belgen kunnen toch nog een beetje lachen om mislukte formatie

Foto screenshot De Standaard

Hoofdredacteur van NRC Handelsblad, Peter Vandermeersch, noemde het mislukken van de Belgische regeringsonderhandelingen gisteravond aan tafel bij de De Wereld Draait Door een “ramp”. Het land zou “gitzwarte nachten” beleven. Toch lijken de Belgen de pijn enigszins met humor te verzachten.

De Belgische krant De Standaard zette een paar humoristische afbeeldingen en tweets op een rij van Belgen die wel kunnen lachen om het politieke drama dat in hun land voltrekt. Hieronder een selectie, de rest kunt u hier vinden.

Twitter avatar mbaeten Michel Baeten Als we nu eens met alle partijvoorzitters naar Disneyland gaan en wie het zwaard van Arthur uit de steen kan trekken, wordt premier?
Twitter avatar BrammeDM BDM Als we nu eens het zwart uit de Belgische vlag halen en vervangen door een vrolijk kleur;is dat niet een goed begin voor dehervorming?#nogov

Het is lachen voor de Belgen, maar dan wel als een boer met kiespijn. Dat kan ook niet anders na meer dan anderhalf jaar er niet in geslaagd zijn een regering te formeren.

    • Hans Klis