Van Persie is weer goud waard voor Arsenal

De Nederlandse aanvaller scoorde tweemaal tegen Norwich en bereikte de mijlpaal van dertig doelpunten in de Premier League in 2011.

Arsenal heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Norwich City met 2-1 gewonnen. Zoals zo vaak dit seizoen was Robin van Persie de grote man bij de ‘Gunners’. Met twee treffers bracht de topscorer in de Premier League zijn seizoenstotaal op 13 doelpunten. Bovendien bereikte Van Persie een mijlpaal. Zijn eerste goal was zijn dertigste in 2011 in de Engelse competitie. Daarmee schaart hij zich in een rijtje met grootheden als Alan Shearer, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy en Les Ferdinand.

Arsenal begon uitstekend tegen Norwich en kreeg in de openingsfase al grote kansen via Van Persie en Theo Walcott. Op het moment dat de openingstreffer van de bezoekers in de lucht hing, sloeg Norwich toe. Door een inschattingsfout van Per Mertesacker kon Steve Morison scoren: 1-0. De gelijkmaker van Van Persie liet niet lang op zich wachten. Na een prima actie van Walcott hoefde de Oranje-international alleen zijn schoen tegen de bal te zetten. Een kwartier na rust maakte Van Persie op aangeven van Alexandre Song het winnende doelpunt en was de zevende seizoenszege van het team van trainer Arsène Wenger een feit.

Koploper Manchester trakteerde het goed presterende Newcastle United op een 3-1 nederlaag. Basisspeler Nigel de Jong zag Mario Balotelli en Sergio Aguero vanaf de strafschopstip scoren. Ook Micah Richards wist doelman Tim Krul te verschalken. Dan Gosling deed iets terug namens Newcastle. City behaalde alweer de elfde competitiezege in twaalf duels en heeft nu 31 punten. Stadgenoot Manchester United won met 1-0 van Swansea City door een doelpunt van Javier Hernandez en heeft vijf punten achterstand. Liverpool won in Londen de topper tegen Chelsea met 2-1. Glen Johnson bezorgde de ‘Reds’ in de 87ste minuut de zege.

In Duitsland won Schalke 04 met 4-0 van FC Nürnberg. Klaas Jan Huntelaar scoorde tweemaal voor de ploeg van coach Huub Stevens en heeft dit seizoen nu twaalf keer gescoord in de Bundesliga. Schalke staat vierde, op drie punten van koploper Bayern München. De Rekordmeister verloor thuis de topper tegen Borussia Dortmund: 0-1. Na een half uur schoot Franck Ribéry over op aangeven van Arjen Robben, die zijn rentree maakte na een blessure. Mario Götze maakte het winnende doelpunt voor Dortmund. (Novum)