Trots op Nederland door zonder Rita Verdonk

De partij maakte gisteren bekend dat er een tijdelijk bestuur is benoemd.

. Trots op Nederland gaat door. Dat heeft de partij gisteren bekend gemaakt. Een dag eerder nam Rita Verdonk tijdens een ledenvergadering afscheid van de partij die zij in 2007 oprichtte. De leden van de partij besloten unaniem dat Trots op Nederland doorgaat. Er is een tijdelijk bestuur benoemd dat de opdracht krijgt „toekomstscenario’s te onderzoeken om de partij te reorganiseren en zelfs verder uit bouwen”.

In 39 gemeenten werden vorig jaar samen zestig raadsleden van Trots op Nederland verkozen. Elf van hen zijn inmiddels opgestapt. In Den Helder en in Alkmaar zit een wethouder namens de partij.

Bij de oprichting van de partij in 2007 zei Rita Verdonk dat ze zich met Trots op Nederland wilde richten op alle Nederlanders die geen lid zijn van een politieke partij. De beweging moest zich vooral bezighouden met maatschappelijke problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie. Vlak voor de oprichting was Verdonk uit de VVD-fractie gezet, na incidenten met fractieleider Mark Rutte. (Novum)