Tientallen Limburgers ernstig ziek door besmettelijk virus

Tientallen Limburgers zijn ernstig ziek geworden van het besmettelijke virus Noro. Dat meldt De Telegraaf vanochtend.

De besmettingen zouden zijn opgetreden in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht, revalidatiekliniek Adelante in Hoensbroek, een verpleeghuis en een basisschool. Personeel van deze instellingen, maar ook patiënten zijn slachtoffer van het virus.

In het Academisch Ziekenhuis van Maastricht (AZM) is het Norovirus bij zeven patiënten geconstateerd, aldus De Telegraaf. Sinds dit weekend zijn er echter geen patiënten met klachten meer, zo meldt het AZM aan nrc.nl. Ook de tijdelijke opnamestop voor een van de afdelingen is inmiddels weer opgeheven.

Bij revalidatiekliniek Adelante zijn in een week tijd al dertig mensen ziek geworden. De zieke patiënten liggen in quarantaine en twee afdelingen zijn gesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het Norovirus zorgt voor klachten als diarree, maagkrampen, misselijkheid, koorts en hoofdpijn. Door deze verschijnselen verliezen mensen veel vocht, waardoor het gevaar van uitdroging dreigt.

    • Pim van den Dool