Rutte en Rosenthal volgende week naar Witte Huis

Caption: Law enforcement officers photograph a window at the White House in Washington, Wednesday, Nov. 16, 2011, as seen from the South Lawn. A bullet hit an exterior window of the White House and was stopped by ballistic glass, the Secret Service said. An additional round of ammunition was found on the White House exterior. The bullets were found Tuesday morning. (AP Photo/Haraz N. Ghanbari)
Caption: Law enforcement officers photograph a window at the White House in Washington, Wednesday, Nov. 16, 2011, as seen from the South Lawn. A bullet hit an exterior window of the White House and was stopped by ballistic glass, the Secret Service said. An additional round of ammunition was found on the White House exterior. The bullets were found Tuesday morning. (AP Photo/Haraz N. Ghanbari) Het Witte Huis in Washington, waar vorige week een kogel insloeg in een van de ramen. Volgende week gaan premier Mark Rutte en minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal op bezoek bij president Barack Obama. Foto AP / Haraz Ghanbari

Premier Mark Rutte brengt volgende week dinsdag een bezoek aan de Amerikaanse president Barack Obama. Het is het eerste bezoek van Rutte aan het Witte Huis sinds hij is benoemd tot minister-president.

Rutte en Obama gaan onder meer praten over de aanpak van de schuldencrisis en de situatie in de Arabische wereld, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Rutte wordt bij zijn bezoek vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal.

Rutte en Obama spreken ook over de NAVO-top volgend jaar in Chicago en de economische banden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Volgens de RVD hebben 625 duizend Amerikanen een baan die gerelateerd is aan de contacten met Nederland. Nederland is de op twee na grootste investeerder in de VS.

Andersom is Nederland de grootste ontvanger van directe buitenlandse investeringen die de VS doen. In omvang is Nederland de op acht na grootste exportpartner voor de VS, meldt persbureau Novum.

    • Hans Klis