Opnieuw twee goals Van Persie voor Arsenal

Arsenal heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Norwich City met 2-1 gewonnen. Zoals zo vaak dit seizoen was Robin van Persie de grote man bij The Gunners. Met twee treffers bracht de topscorer in de Premier League zijn seizoenstotaal op 13 doelpunten. Bovendien bereikte Van Persie een mijlpaal. Zijn eerste goal zaterdag was zijn dertigste in 2011 in de Engelse competitie. Daarmee schaart hij zich in de rij met grootheden als Shearer, Henry, Van Nistelrooy en Ferdinand.

Arsenal begon uitstekend tegen Norwich en kreeg in de openingsfase al grote kansen via Van Persie en Walcott. Op het moment dat de openingstreffer van de bezoekers in de lucht hing, sloeg Norwich toe. Door een inschattingsfout van Mertesacker kon Morison scoren: 1-0. De gelijkmaker van Van Persie liet niet lang op zich wachten. Na een prima actie van Walcott hoefde de Oranje-international alleen zijn schoen tegen de bal te zetten. Een kwartier na rust maakte Van Persie op aangeven van Song het winnende doelpunt en was de zevende seizoenszege van Arsenal een feit.

Koploper Manchester City trakteerde Newcastle United op een 3-1 nederlaag. Basisspeler Nigel de Jong zag Balotelli en Aguero vanaf de strafschopstip scoren. Ook Richards wist de Nederlandse doelman Tim Krul te verschalken. Gosling deed iets terug namens Newcastle. City behaalde alweer de elfde competitiezege in twaalf duels en heeft nu 31 punten. Stadgenoot United won met 1-0 van Swansea City door een doelpunt van Javier Hernandez en heeft vijf punten achterstand. Liverpool won in Londen de topper tegen Chelsea met 2-1. Johnson bezorgde The Reds vlak voor tijd de zege.

In Duitsland won Schalke 04 met 4-0 van FC Nürnberg. Klaas Jan Huntelaar, wegens een neusbreuk nog steeds met een masker spelend, scoorde tweemaal voor de ploeg van coach Huub Stevens en heeft dit seizoen nu twaalf keer gescoord in de Bundesliga. Schalke staat vierde, op drie punten van Bayern. De Rekordmeister verloor thuis de topper tegen Dortmund: 0-1. Arjen Robben maakte zijn rentree na een blessure. Götze maakte het winnende doelpunt voor Dortmund. (Novum)