Kortkolom binnenland

PVV wil Greenpeace Nederland uitzetten

Rotterdam. Greenpeace gaat zo vaak over de schreef dat de actiegroep het land uit moet worden gezet. Dat zei Kamerlid Richard de Mos (PVV) vandaag in De Telegraaf. De beweging radicaliseert en het hoofdkantoor moet desnoods worden gesloten, stelt De Mos. Kamerlid René Leegte (VVD) noemt dat in een reactie „echt onzin”. Wel vindt Leegte dat Greenpeace zich aan de wet moet houden. Een maand geleden pleitte de VVD met steun van de PVV voor het opheffen van fiscale voordelen voor organisaties als Greenpeace. De milieuorganisatie kreeg kritiek van deze partijen na een actie tegen een transport van kernafval. (Novum)

Geen belastingheffing na dwangarbeid WO II

Den Haag. Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland als dwangarbeider te werk zijn gesteld, hoeven toch geen naheffing aan de Duitse belastingdienst te betalen. Het Duitse ministerie van Financiën ziet af van de naheffing, aldus het Nederlandse ministerie van Financiën. Ex-dwangarbeiders kregen de afgelopen weken een brief waarin stond dat ze nog belasting moesten betalen over het pensioen dat enkelen tijdens de dwangarbeid hadden opgebouwd. (Novum)

Femke Halsema naar Stichting Vluchteling

Den Haag. Femke Halsema wordt per 1 januari voorzitter van Stichting Vluchteling. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. De organisatie heeft noodhulpprojecten voor vluchtelingen in meer dan twintig landen. De functie is onbezoldigd. (Novum)