Federer begint sterk aan de World Tour Finals

De Zwitserse tennisser versloeg gisteren in Londen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga in drie sets.

Roger Federer is goed begonnen aan de ATP World Tour Finals, het lucratieve eindejaarstoernooi waaraan de top-8 van de wereldranglijst deelneemt. In de Londense O2 Arena versloeg de Zwitser voor 17.500 toeschouwers de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 6-2, 2-6 en 6-4.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Federer van Tsonga wint. Vorige week won de voormalige nummer één van de wereld voor het eerst in zijn loopbaan het Masterstoernooi van Parijs door in de finale Tsonga te verslaan.

Tsonga won afgelopen zomer op Wimbledon nog in de kwartfinales van Federer. „Tijdens de wedstrijd schoten de beelden van die partij door mijn hoofd, omdat ik een tijd lang geen kans had op zijn service”, zei Federer na afloop.

Gisteren was Federer oppermachtig in de eerste set. Hij kreeg de enige twee breakpunten van de set en benutte ze allebei. In de tweede set was het echter Tsonga die nauwelijks fouten maakte en twee keer de service van Federer brak. In de beslissende derde set was Federer net te sterk.

Federer won dit weekeinde ook twee ATP World Tour Awards. Hij werd verkozen tot meest sportieve speler en tot favoriete speler van de fans.

De ATP World Tour Finals staat algemeen bekend als het officieuze WK voor tennissers. Het toernooi is zeer lucratief voor de tennissers, zo verdient de toernooiwinnaar 569.000 euro. (Reuters)