En dit gebeurde nog in het weekend

Bij de intocht van Sinterklaas in Groningen is zaterdagmiddag een paard om het leven gekomen. Het dier, dat met een ander paard een kar trok, schrok vermoedelijk van een weggeschoten sigaret en ging onderuit. Het andere paard viel over het dier heen, aldus een politiewoordvoerder. Volgens hem waren de ogen van de meeste kinderen gericht op Sinterklaas en hebben er niet veel het ongeluk gezien. De intocht is verder doorgegaan. Het paard dat bovenop viel, kon na het ongeluk weer opstaan en verder lopen. (Novum)

Een rioolgemaal in Raalte is zaterdag stopgezet nadat een bedrijf in de Overijsselse plaats giftige stoffen in het riool had geloosd. De stof, een insecticide, is schadelijk voor de bacteriën in de zuivering. Het riool is zondag weer volledig opengesteld, zo heeft de gemeente gemeld. De giftige stof is niet in het oppervlaktewater terechtgekomen. Het bedrijf is door de politie, de gemeente en Waterschap Groot Salland op de vingers getikt. (Novum)