Eerste zege golfer Luiten

Joost Luiten won in zijn zesde jaar als professional zijn eerste toernooi op de Europese Tour.

De Nederlandse golfer Joost Luiten heeft gisteren in Maleisië de Iskandar Johor Open op zijn naam geschreven. De 25-jarige Luiten bleef met een laatste ronde van 65 slagen (-6) Daniël Chopra een slag voor. De Zweed ging na zaterdag nog aan de leiding, maar met vijf birdies werkte Luiten die achterstand weg.

Voor Luiten is het zijn eerste overwinning op het hoogste niveau. Luiten, die met de toernooiwinst 245.000 euro prijzengeld verdiende, is de vierde Nederlander die een toernooi wint op de Europese Tour. Robert-Jan Derksen (2003, 2005), Maarten Lafeber (2003) en Rolf Muntz (2000) gingen hem voor.

„Ik kan het eerlijk gezegd nog niet bevatten, dat komt morgen denk ik”, zei Luiten op de site van de Nederlandse Golf Federatie. „Ik zat er een aantal keer dichtbij, maar het moest nog wel gebeuren. Vandaag lukte dat. Ik begon op achterstand, maar ik wist dat als ik goed zou beginnen en snel birdies zou maken, ik druk kon zetten. Dat ging als een trein.”

Luiten: „Op hole achttien mis ik mijn birdie waardoor het nog even spannend werd, maar toen Chopra miste wist ik dat ik gewonnen had. Heel lekker. Ik geef toe dat ik enorm opgelucht ben.” (NRC)