In beeld

De revolutie is nog altijd aan de gang op het Tahrir-plein

Duizenden demonstranten bezetten dit weekend het Tahrir-plein uit protest tegen het recente voorstel van het militaire regime om het leger permanente politieke bevoegdheden te geven. Volgens hen druist dit geheel tegen de bedoelingen en verwachtingen in van de burgers die in februari president Hosni Mubarak massaal dwongen om af te treden. Bij botsingen met de militaire politie en de oproerpolitie vielen de afgelopen dagen zeker 35 doden. Vandaag was de derde opeenvolgende dag van demonstraties en geweld op het plein in Kairo.
De oproerpolitie bestookte gisteren de demonstranten op het Tahrir-plein met traangas. Vandaag gingen Egyptenaren voor een derde dag weer de straten op om te demonstreren tegen de macht van het leger.
AP
Egyptische oproerpolitie rukten gisteren op naar het Tahrir-plein.
Ahmed Ali / AP
Egyptische demonstranten verschuilen zich achter een deel van een hek tijdens gevechten met de politie op het Tahrir-plein in Kairo gisteren, 20 november 2011.
Asmaa Waguih / Reuters
De Egyptische beurs lijdt onder de aanhoudende rellen in Kairo. Gisteren kelderde de beurs twee procent en vandaag zelfs vier procent.
Amr Nabil / AP
Een demonstrant overmand door traangas op Tahrir-plein, 20 november 2011.
Tara Todras-Whitehill / AP
Een demonstrant rust uit en probeert bij te komen nadat hij in aanraking is gekomen met traangas tijdens de gevechten op het Tahrir-plein in Kairo, 20 november 2011.
Tara Todras-Whitehill / AP
Een gewonde demonstrant wordt naar een vluchtig opgezet veldhospitaal gebracht in Kairo tijdens de gevechten op het Tahrir-plein, 20 november 2011.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
De Egyptische oproerpolitie schoot gisteren met rubberen kogels en waarschijnlijk ook met scherp op de duizenden demonstranten op het Tahrir-plein.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Een gewonde betoger wordt naar een vluchtig veldhospitaal bij Tahrir-plein gebracht, 20 november 2011.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Demonstranten beschermen zichzelf tegen de effecten van traangas door de ogen met melk te spoelen, 21 november 2011.
Goran Tomasevic / Reuters
Een demonstrant gooit traangas terug naar de oproerpolitie. Vandaag hervatte de strijd om het Tahrir-plein zich weer voor een derde achtereenvolgende dag.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Bij de onlusten rond en op het Tahrir-plein zouden mogelijk al 35 mensen om het leven zijn gekomen het afgelopen weekend.
Amr Abdallah Dalsh / Reuters
Een Egyptenaar loopt langs mannen die gisteren overnachtten op het Tahrir-plein. Gisteravond staken politieagenten tenten in brand na de ontruiming van het plein om te voorkomen dat demonstranten daar de nacht door zouden brengen.
Mohammed Abu Zaid / AP
Demonstranten op het Tahrir-plein vandaag. Buiten beeld vinden er gevechten plaats met de oproerpolitie.
Khalil Hamra / AP