Avondspits langer door mist

Avondspits op een mistige A2, archiefbeeld. Foto NRC / Arjan de Jongh

De avondspits is vanavond vanwege de mist, zoals verwacht, langer dan normaal. Rond 17.30 uur werd ongeveer 250 kilometer file geregistreerd.

De eerste files vormden zich in de Randstad, maar in Rotterdam moeten bestuurders rekening houden met de langste vertraging, meldt de ANWB. Naast de mist hebben automobilisten in Rotterdam last van olie op het wegdek van de A16. Verder zijn er files bij Amsterdam en Utrecht. Bestuurders moeten vooral op de A9 en de A12 rekening houden met vertraging.

Het aantal ongelukken is niet hoger dan gebruikelijk. De ANWB verwacht dat de files rond 19.00 uur zijn opgelost. De dienst had een piek van driehonderd kilometer file verwacht.

De ochtendspits was vandaag met een piek van 450 kilometer erg fors. Normaal staat tweehonderd tot 250 kilometer file. Het KNMI gaf een waarschuwing voor dichte tot zeer dichte mist af. Weeronline en de ANWB verwachten dat de mist morgen ook de hele dag aanhoudt en voor problemen zorgt.

    • Hans Klis