Agenten op non-actief na peppersprayincident

Twee Amerikaanse agenten die betrokken waren bij een peppersprayincident tijdens een Occupy-protest zijn gister op non-actief gesteld. Bij de demonstratie, afgelopen vrijdag op de campus van de Californische universiteit UC Davis, spoot de politie van dichtbij pepperspray in de gezichten van zittende studenten. Een filmpje van het incident leidde tot felle reacties. De universiteit stelde een onderzoek in naar het gebruik van pepperspray. Naar aanleiding van het incident hielden ongeveer duizend studenten van de UC Davis vrijdagavond een stilteprotest. De Amerikaanse cultschrijver Douglas Coupland was zwaar onder de indruk van de stille demonstratie; hij noemde het filmpje ervan gister op Twitter de „spookiest, creepiest, most gamechange-revealing political video in years”. Ook in Seattle en Portland zorgde pepperspraygebruik bij Occupy-protesten vorige week voor ophef. In Seattle werd donderdag een 84-jarige activiste getroffen. (AP)