Waarschuwing voor zeer dichte mist

De waarschuwing voor mist die het KNMI gisteren deed, geldt vanochtend nog steeds. Op veel plaatsen komt dichte mist voor en op sommige plekken is het zicht zelfs minder dan vijftig meter.

Het KNMI heeft een zogenoemde code geel uitgegeven voor het hele land waarmee mensen worden gewaarschuwd voor slecht zicht door de mist. De waarschuwing geldt in ieder geval nog de hele ochtend. In de loop van de dag gaat de mist over in nevel, maar vanavond ontstaat op veel plaatsen opnieuw mist.

Het weerinstituut waarschuwt ook voor gladheid op bruggen en viaducten doordat de mist kan aanvriezen.

Vanavond opnieuw mistig

In de loop van de dag klaart het vanuit het zuiden op. Meteorologen van Weeronline.nl verwachten echter dat dit langzaam gaat, waardoor het midden van het land pas aan het begin van de middag de zon te zien krijgt. In het noorden blijft het waarschijnlijk de hele dag mistig en nevelig.

Vanavond wordt het opnieuw op veel plaatsen mistig. Ook is er weer kans op lokale gladheid door aanvriezing.

Bron KNMIBron KNMI

    • Marije Willems