Tweede dag van onlusten in Egypte

Egyptian protesters gather after clashes with Egyptian riot police at Tahrir Square in Cairo November 19, 2011. At least one person was killed and more than 650 wounded in clashes between riot police and protesters in Cairo's Tahrir square Saturday, official said, after a protest demanding the ruling military transfer power swiftly to a civilian government. REUTERS/Stringer (EGYPT - Tags: CIVIL UNREST POLITICS CRIME LAW)
Egyptian protesters gather after clashes with Egyptian riot police at Tahrir Square in Cairo November 19, 2011. At least one person was killed and more than 650 wounded in clashes between riot police and protesters in Cairo's Tahrir square Saturday, official said, after a protest demanding the ruling military transfer power swiftly to a civilian government. REUTERS/Stringer (EGYPT - Tags: CIVIL UNREST POLITICS CRIME LAW) Egyptenaren verzamelen zich op het Tahrir-plein in het centrum van Kairo uit protest tegen het militaire regime. Foto Reuters

In de Egyptische hoofdstad Kairo is het vandaag opnieuw tot confrontaties gekomen tussen betogers en oproerpolitie. Gisteren kwamen bij de onlusten in het land twee mensen om het leven. Er vielen volgens het Egyptische ministerie van Gezondheid 676 gewonden in de afgelopen twee dagen.

De betogers eisen dat het Egyptische leger snel een tijdstip aankondigt waarop het de macht overdraagt aan een gekozen regering. Veel Egyptenaren vinden dat de beloofde hervormingen te lang op zich laten wachten.

De politie heeft vanochtend traangas ingezet om de duizenden betogers op het symbolische Tahrir-plein, het epicentrum van de Egyptische revolutie die begin dit jaar leidde tot het vertrek van de Egyptische president Hosni Muburak, te verdrijven. De betogers gingen de politie te lijf met stenen.

Het gaat om de zwaarste rellen tussen politie en betogers sinds maanden. In minder dan twee weken vinden er verkiezingen plaats in Egypte.