Mist houdt aan, problemen op Schiphol

Foto NRC / Arjan de Jongh

De dichte mist zorgt ook vanmiddag voor problemen op Schiphol. Tientallen vluchten, veelal van en naar Europese bestemmingen, zijn geannuleerd. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven tegenover persbureau Novum.

De verwachting was dat de mist aan het einde van de ochtend op zou trekken. Echter bleek het rond 14.30 uur nog steeds mistig te zijn rond Schiphol, al is de situatie licht verbeterd. “Maar we kunnen de vertragingen nog niet wegwerken”, aldus de woordvoerder.

Van chaos is op het vliegveld echter geen sprake. “Het is beheersbaar. Wat helpt is dat het een zondag in november is, dan is het nooit erg druk. Bovendien hebben andere Europese vliegvelden hetzelfde probleem.”

Naar verwachting trekt de mist later in de middag op. Het KNMI waarschuwt dat vanavond en vannacht opnieuw dichte mist kan voorkomen.

    • Hans Klis